Energiek Claverveld

Dichtbij de natuur. De wijk ademt respect voor haar omgeving. Er wordt gebruik gemaakt van duurzame kwalitatieve materialen. Iedere woning is royaal van alle comfort voorzien, gebouwd om gezond te leven, betaalbaar en waardevast. De woningen in Claverveld zijn ontworpen om de kwaliteit van wonen te verhogen en tegelijkertijd klimaatverandering tegen te gaan. Een duurzame leefomgeving zowel in als om uw thuis.

Aardgasloos

Er wordt geen gasaansluiting aangelegd. De woningen krijgen een eigen alternatieve energievoorziening. Op lange termijn is dit duurzaam en gunstig voor de woonlasten. De woningen hebben een energieprestatie (EPC) van 0,4 of lager. Mede hierdoor heeft uw woning bijzonder lage maandlasten.

Verwarming

Het duurzame vloerverwarmingssysteem is comfortabel en gezond. Zo is er minder stofcirculatie en een aangename warmteafgifte. Ook in de warme zomers geniet u van dit systeem dat dan aangenaam koel is.

Gezondheid

De combinatie van gezonde materialen, een goede ventilatie en comfortabel verwarmingssysteem maken dat de woningen een positieve impact hebben op de gezondheid van de bewoners. Reken maar!

Isolatie

De schil van het gebouw is hoogwaardig geïsoleerd met hoogwaardige vloer-, wand-, en dakisolatie. Dat bespaart stookkosten en maakt de woningen tochtvrij; warmte die u niet verliest, hoeft u ook niet op te wekken.

Zonnepanelen

De woningen worden standaard opgeleverd met zonnepanelen. Zo wekt u zelf groene energie op, dat is betaalbaar en goed voor het klimaat. Groen bezig!

Water

Bepaalde wegen en parkeerstroken worden uitgevoerd in waterdoorlatende grasbetonstenen. Het hemelwater vloeit af op de watergangen.

Ventilatie

De woningen zijn voorzien van een ventilatiesysteem die de luchtkwaliteit altijd op een hoog niveau houdt. Dat maakt de woning aangenaam en gezond

Materialen

Voor het houtwerk wordt zoveel als mogelijk FSC of PEFC gecertificeerd hout toegepast. Dat betekent dat het een duurzame bron heeft.

Flora en Fauna

In de openbare ruimte komt veel water en groen. Verschillende boomtypes en groensoorten stimuleren de biodiversiteit in de openbare ruimte.